Hari ni my family ada lah rezeki sikit. Kawan abah dengan bermurah hatinya memberikan beberapa ekor burung puyuh yang di jeratnya. Ha, ni lah indahnya duduk kat kampung. Saling merasa, sama sikit, sama banyak.
So, alhamdulillah, lunch tadi kami berlaukkan burung puyuh! huhu... ni resepinya~
Bahan-bahan:
1. 4 ekor burung puyuh
2. 1 batang serai
3. 2 sudu besar rempah ketumbar
4. 5ulas bawang merah
5. 3 ulas bawang putih
6. halia
7. gula dan garam secukup rasa
Cara-cara:
1. Tumbuk segala rempah, bawang dan serai. nak blender pun boleh, tapi tumbuk lagi best!!
2. Perap daging burung dengan bumbu yang telah disediakan. Masukkan garam, gula dan kunyit secukup rasa. Perap selama 30 minit
3. Goreng sehingga garing
4. Hiaskan dengan bawang besar goreng..
NYummy!!
Burung Puyuh Goreng Berempah-by Nedd
Posted by
Food Blast
|
Labels:
Lauk-pauk
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment