RSS
we will cook and try out the recipes before publishing it to this blog! So don't worry guys, we guarantee that it will taste goood~

Spagetti Goreng


Lebih kurang mee goreng je ni. Juz gantikan mee dengan spagetti. Kadang-kadang ada orang tak minat mee sebab rasa kapur dia, kalau tak basuh bersih memang rasa kapur. Mee kuning pun dulu heboh pasal ada asid borik yg act as preservative... dan kalau terlebih rebus spagetti, next morning boleh guna excess spagetti untuk di goreng....

Bahan-bahan
Suku paket Angelhair spagetti (rebus)
3 ulas bawang putih (chopped)
2 ulas bawang merah(chopped)
Isi ayam atau daging
Sayur sawi
Kicap masin secukup rasa
Pes cili (sukahati)
Sos cili (2sudu)
Sos tiram secukup rasa
garam dan gula secukup rasa.

1. Tumiskan bawang putih dan bawang merah
2. Masukkan pes cili
3. Masukkan isi ayam atau daging
4. masukkan kicap dan sos tiram
5. Masukkan sawi
6. masukkan gula dan garam secukup rasa (kalau dah terbanyak sos tiram tak perlu letak garam dah)
7. Masukkan spagetti...
Hiaskan dengan bawang goreng dan daun sup

*kalau nak berkuah, tambahkan sikit air

Selamat Mencuba. =)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

effa_dila said...

nk try wat ni la..nak tambah cili api banyak3..hehe

Food Blast said...

eppa suka pedas sila la...heee

maya said...

hye..nice recipe..hehe..hope u folo me too.. ^_^

Related Posts with Thumbnails